Recept och tips

Nya smaker och fräscha idéer

Enkel höstdessert

höstdessert

Stekta äpplen med Tjinuskisås och vaniljglass

6 portioner

 

2-3 stycken svenska äpplen av valfri sort

Smör att steka i

Tjinuskisås:

2,5 dl vispgrädde

3 msk socker

1/2 dl ljus sirap

en kvist mynta

en skvätt cognac

Koka ihop alla ingredienser till Tjinuskisåsen utom cognacen. Ta ur myntakvisten efter en stund och tillsätt en skvätt cognac. Såsen behöver inte koka mer än ca 10 minuter. Den kokar ner i nästa steg i stekpannan. Så här långt kan du med fördel förbereda t.ex. dagen innan.

Vid servering klyfta äpplen, stek i smör till fin yta och häll sedan på kolasåsen. Låt den koka ner och tjockna lite tillsammans med äpplena i stekpannan.

Servera med vaniljglass och gärna med saltrostade hasselnötter eller frön. Vill du lyxa till det ytterligare så kan du servera en chokladmousse eller chokladkräm till som på översta bilden.

äppledessert

Kommentera

Catering

som det passar dig

Hyr kocken

Hyr hem kocken till dig!

Beställ maten

Beställ kompletta menyer

Viner

Prova utsökta viner

Stäng meny