

Ta hem restaurangen tillsammans med en stjärnkock som lagar maten hemma hos er!
Våra kockar har lång och gedigen erfarenhet och kunskap inom matlagning och restaurang.
För att nämna några strån i kockhattarna:
Vår kökschef Anneli Selin har arbetat många år på Sjömagasinet, både för Leif Mannerström och för hans efterträdare och vår gemensamma nämnare Ulf Wagner.
Anneli och jag träffades på Sjömagasinet när jag arbetade extra där och då framförallt i Smedjan och höll i deras matlagningskurser. Innan dess arbetade jag några år som kock för Ulf på Basement. Gustav Trägårdh var köksmästare och när de båda tog över Sjömagasinet tog jag över stafettpinnen från Gustav som kökschef sista året på Basement. Det var under de åren jag startade mitt företag som sedan har vuxit med åren.
Vår kock Johan Samuelsson kallar sig själv för “Gustav Trägårdhs hittebarn” och har som ni förstår jobbat med Gustav på flertalet restauranger bl.a. Isbolaget på Donsö, Beer n’ fries, Chang etc.
Vår extrakock Jesper är tidigare souschef på Basement, tidigare kock på Sjömagasinet och en mångårig kollega till mig.
En till av våra extrakockar Peter har drivit flera egna krogar i stan samt på Bohuskusten och en av grundarna till Oceanbryggeriet. Peter var en gång min kökschef i början av min karriär och vi har samarbetat sen dess med olika event m.m.
Ni och er middag är trygga i våra händer!
Konceptet Hyr en kock
Vi kommer till er och lagar en tallriksserverad meny med tre, fyra eller ännu fler rätter.
Beställ matchade vinpaket av oss eller köp vinet själva, vi hjälper gärna till med förslag på dryckeskombinationer. Under kvällen serverar och presenterar vi mat och dryck. Ibland tar vi med serveringspersonal, det beror lite på hur många ni är.
Middagen kan även inledas med en vinprovning för den som vill lära sig mer om vin eller bara göra en rolig (och god) grej tillsammans. Läs mer om det under fliken Vinprovning. Eller så gör vi en kombination med tex en trerätters meny med två olika viner per rätt, testar och pratar om kombinationer och skillnader, ett perfekt sätt att lära sig mer om mat och vin i kombination.
En mycket uppskattad och lyxig present som även kan köpas som presentkort. Perfekt present eller julklapp till den matintresserade.
Menyplanering, inköp, förberedelser, milersättning (inom Göteborg), dryckesförslag, kock på plats samt servering ingår i priset.
Menyn tar vi fram efter en dialog med er om vad just ni gillar och vad som passar på er tillställning men nedan finner ni några förslag från vår säsongsbetonade meny.
Förslag på meny
lagad för dig, hos dig
Menyförslag Höst
Förrätt
Halstrad pilgrimsmussla serveras med crudité & kräm på blomkål, picklade kantareller, krasse samt rostade hasselnötter med sojabrynt smör
Toast med höstsvamp, tryffel & parmesan, ört- & vitlöksstekt havskräfta, semitorkade cocktailtomater & citronpicklad silverlök
Varmrätt
Odlad hälleflundra serveras med potatisstomp, räkor, gurka, pepparrot & dill samt Beurre blanc med citron & löjrom från Kalix
Hjortytterfilé serveras med potatispuré med timjan & västerbottenost, svamp, betor & spenat, rotfruktschips samt rödvinssås med lingon
Ostar
Tre sorters mogna dessertostar serveras med
Parkners marmelad & fröknäcke
Dessert
Kanel- & smörbakat äpple, saltkola, vaniljglass samt rostade hasselnötter
Citron- & mandelkaka, björnbär, lättvispad grädde, lemoncurd samt rostad mandel & rostad vit choklad
Mörk chokladkräm med tonkaböna & kanel serveras med inkokta plommon, valnöt- & kardemummakaka samt kanderade valnötter

Menyförslag Vinter
Förrätt
Eldad havskräfta serveras med svampkräm med svart vitlök, picklade kantareller & lök samt surdegskrutonger med örter
Tartar på gulfenad tonfisk, säsongens bästa citrus, gurka, avokado & yuzu serveras med sojaemulsion, forellrom samt puffat bovete
Varmrätt
Rimmad torskrygg serveras med blåmusslor från Mollösund, variation på blomkål & spetskål, silverlök samt musselsås & knaperstekt sidfläsk
Hjortytterfilé serveras med puré på rotselleri & äpple, knaperstekt kalvbräss, grönkål & steklök samt rödvinssås med äpple
Ostar
Tre sorters mogna dessertostar serveras med
Parkners marmelad & fröknäcke
Dessert
Eldad bakad vit chokladkräm serveras med säsongens bästa citrus, granatäpple & knäckflarn
Chokladmousse serveras med macaron med vit choklad- & havtornstryffel, syltade havtorn, rostad mandel & salta chokladsmulor
Crème brûlée med myltade hjortron

Priser
Från 6 personer:
3-rätters 1995 kr/ kuvert,
4-rätters 2175 kr/ kuvert
T.o.m. 5 personer:
Fast pris 3-rätters 10.000kr
Tillägg ostar 195kr/ person
Tre sorters snittar kan beställas för 180 kr/ pers.
Barn under 12 år: halva priset alt. barnmeny.
Från 10 personer ingår servispersonal utöver kock.
Från 20 personer: pris på offert.
Företag faktureras med påslag av 12% moms vilket till privatpersoner ingår i ovan priser.
Grillbuffé (i säsong)
595 kr/person inkl kock på plats
Ska ni ha en större trädgårdsfest och vill hyra en kock som lagar maten?
Vi tar i säsong med vår stora oljefatsgrill och lagar mat hemma i er trädgård eller på företagets parkeringsplats. Självklart skräddarsyr vi menyn till just er fest men här följer ett exempel. Minsta antal för beställning är 30 personer. Vill ni även hyra serveringspersonal så kostar det 495kr/h.
Från grillen:
Laxfilé med grillad citron
Svensk flankstek (el. liknande)
Glaserad kycklingfilé
Helgrillade säsongsgrönsaker
Sides:
Färskpotatis med ramslök & färska bönor
Marinerade grönsaker & oliver
Melon, fetaost, tomat & rödlök
Skördesallad
Parmesan- & tryffelkräm
Hummus
Surdegsbröd & smör
Tre sorters dessertost & Parkners marmelad
