Hyr en kock

Som lagar och serverar maten

Moules Recept
Hyr en kock Göteborg

Ta hem restaurangen tillsammans med en stjärnkock som lagar maten hemma hos er!

Våra kockar har lång och gedigen erfarenhet och kunskap inom matlagning och restaurang.
För att nämna några strån i kockhattarna:
Vår kökschef Anneli Selin har arbetat många år på Sjömagasinet, både för Leif Mannerström och för hans efterträdare och vår gemensamma nämnare Ulf Wagner.
Anneli och jag träffades på Sjömagasinet när jag arbetade extra där och då framförallt i Smedjan och höll i deras matlagningskurser. Innan dess arbetade jag några år som kock för Ulf på Basement. Gustav Trägårdh var köksmästare och när de båda tog över Sjömagasinet tog jag över stafettpinnen från Gustav som kökschef sista året på Basement. Det var under de åren jag startade mitt företag som sedan har vuxit med åren.
Vår extrakock Jesper är tidigare souschef på Basement, tidigare kock på Sjömagasinet och en mångårig kollega till mig. En till av våra extrakockar Peter har drivit flera egna krogar i stan samt på Bohuskusten och är numera delägare i Oceanbryggeriet. Peter var en gång min kökschef i början av min karriär och vi har samarbetat sen dess med olika event m.m.

Konceptet Hyr en kock

Vi kommer till er och lagar en tallriksserverad meny med tre, fyra eller ännu fler rätter.
Beställ matchade vinpaket av oss eller köp vinet själva, vi hjälper gärna till med förslag på dryckeskombinationer. Under kvällen serverar och presenterar vi mat och dryck. Ibland tar vi med serveringspersonal, det beror lite på hur många ni är.
Middagen kan även inledas med en vinprovning för den som vill lära sig mer om vin eller bara göra en rolig (och god) grej tillsammans. Läs mer om det under fliken Vinprovning. Eller så gör vi en kombination med tex en trerätters meny med två olika viner per rätt, testar och pratar om kombinationer och skillnader, ett perfekt sätt att lära sig mer om mat och vin i kombination.

En mycket uppskattad och lyxig present som även kan köpas som presentkort. Perfekt present eller julklapp till den matintresserade.

Menyplanering, inköp, förberedelser, milersättning (inom Göteborg), dryckesförslag, kock på plats samt servering ingår i priset. 

Menyn tar vi fram efter en dialog med er om vad just ni gillar och vad som passar på er tillställning men nedan finner ni några förslag från vår säsongsbetonade meny.

Förslag på meny

lagad för dig, hos dig

Menyförslag Vår

Förrätt

Pilgrimsmussla serveras med vit AAA sparris, krasseemulsion, rädisa, forellrom samt krispigt rågbröd

Vit AAA sparris serveras med variation på nässlor, citronmarinerad grön sparris & rädisa samt krispigt rågbröd

Råbiff på svensk biff serveras med bakad äggula, picklad lök, misomajo, sojarostade hasselnötter, krasse & surdegskrutonger

Varmrätt

Bakad svensk regnbåge serveras med blomkålspuré, vårprimörer samt citronsås med egenplockad lokal ramslök 

Brynt smörrostad blomkål serveras med vårprimörer, färska bönor & ramslöksemulsion

Lågtempererad hängmörad oxfilé serveras med taleggio, kalvbräss, potatiskaka, vårprimörer samt rödvinssås med tryffel

Dessert

Eldad bakad vit chokladkräm serveras med bakad & rårörda rabarber samt rostad vit choklad & sesam

Chokladtarte serveras med saltkola & kanderade nötter samt vaniljglass

Isad rabarberconsommé serveras med yoghurt- & vaniljpannacotta, mandelkaka samt maränger

hyrenkockgoteborg

Priser

Från 12 personer:

3-rätters 1255 kr/ kuvert,
4-rätters 1435 kr/ kuvert

Från 10 personer:

3-rätters 1545 kr/ kuvert,
4-rätters 1725 kr/ kuvert

Från 8 personer:

3-rätters 1845 kr/ kuvert,
4-rätters 2025 kr/ kuvert

Från 6 personer:

3-rätters 2085 kr/ kuvert,
4-rätters 2265 Kr/ kuvert

Från 4 personer:

3-rätters 2700 kr/ kuvert,
4-rätters 2885 Kr/ kuvert

2 personer:

3-rätters 4000 kr/ kuvert,
4-rätters 4195 Kr/ kuvert

Tre sorters snittar kan beställas för 150 kr/ pers.
Barn t.o.m. 12 år: halva priset alt. barnmeny.

Ska ni ha en större trädgårdsfest och vill hyra en kock som lagar maten?
Vi tar i säsong med vår stora oljefatsgrill eller paellapanna och lagar mat hemma i er trädgård eller på företagets parkeringsplats. Självklart skräddarsyr vi menyn till just er fest men här följer ett exempel. Minsta antal för beställning är 30 personer. Vill ni även hyra serveringspersonal så kostar det 495kr/h.

 

Grillbuffé (i säsong)

595 kr/person inkl kock på plats

Från grillen:
Laxfilé med grillad citron
Svensk flankstek (el. liknande)
Glaserad kycklingfilé
Helgrillade säsongsgrönsaker

Sides:
Färskpotatis med ramslök & färska bönor
Marinerade grönsaker & oliver
Melon, fetaost, tomat & rödlök
Skördesallad
Parmesan- & tryffelkräm
Hummus
Surdegsbröd & smör
Tre sorters dessertost & Parkners marmelad

catering med grillat grillbuffé

Catering

som det passar dig

Hyr kocken

Hyr hem kocken till dig!

Beställ maten

Beställ kompletta menyer

Viner

Prova utsökta viner

Stäng meny