Ta hem restaurangen tillsammans med en stjärnkock som lagar maten hemma hos er!
Våra kockar har lång och gedigen erfarenhet och kunskap inom matlagning och restaurang.
För att nämna några strån i kockhattarna:
Vår kökschef Anneli Selin har arbetat många år på Sjömagasinet, både för Leif Mannerström och för hans efterträdare och vår gemensamma nämnare Ulf Wagner.
Anneli och jag träffades på Sjömagasinet när jag arbetade extra där och då framförallt i Smedjan och höll i deras matlagningskurser. Innan dess arbetade jag några år som kock för Ulf på Basement. Gustav Trägårdh var köksmästare och när de båda tog över Sjömagasinet tog jag över stafettpinnen från Gustav som kökschef sista året på Basement. Det var under de åren jag startade mitt företag som sedan har vuxit med åren.
Vår extrakock Jesper är tidigare souschef på Basement, tidigare kock på Sjömagasinet och en mångårig kollega till mig. En till av våra extrakockar Peter har drivit flera egna krogar i stan samt på Bohuskusten och är numera delägare i Oceanbryggeriet. Peter var en gång min kökschef i början av min karriär och vi har samarbetat sen dess med olika event m.m.
Konceptet Hyr en kock
Vi kommer till er och lagar en tallriksserverad meny med tre, fyra eller ännu fler rätter.
Beställ matchade vinpaket av oss eller köp vinet själva, vi hjälper gärna till med förslag på dryckeskombinationer. Under kvällen serverar och presenterar vi mat och dryck. Ibland tar vi med serveringspersonal, det beror lite på hur många ni är.
Middagen kan även inledas med en vinprovning för den som vill lära sig mer om vin eller bara göra en rolig (och god) grej tillsammans. Läs mer om det under fliken Vinprovning. Eller så gör vi en kombination med tex en trerätters meny med två olika viner per rätt, testar och pratar om kombinationer och skillnader, ett perfekt sätt att lära sig mer om mat och vin i kombination.
En mycket uppskattad och lyxig present som även kan köpas som presentkort. Perfekt present eller julklapp till den matintresserade.
Menyplanering, inköp, förberedelser, milersättning (inom Göteborg), dryckesförslag, kock på plats samt servering ingår i priset.
Menyn tar vi fram efter en dialog med er om vad just ni gillar och vad som passar på er tillställning men nedan finner ni några förslag från vår säsongsbetonade meny.
Förslag på meny
lagad för dig, hos dig
Menyförslag Vinter
Förrätt
Halstrade kräftstjärtar serveras med citronmarinerad fänkål, gurka & äpple, misomajo, löjrom, rågkrisp & dill
Eldad bakad getostkräm serveras med 3 x beta, rågbrödssmulor & torkad getost samt krasse
Hjorttartar serveras med kräm på trattkantarell & tryffel, picklade lingon & rödlök samt krispig lök, persilja & västerbottenost
Varmrätt
Rimmad torskrygg serveras med blåmusslor från Mollösund, variation på blomkål & spetskål, silverlök samt musselsås & knaperstekt sidfläsk
Brynt smörbakad rotselleri serveras med puré på rotselleri & äpple, grönkål, steklök, belugalinser & rosenkål samt brynt smör med sojarostade hasselnötter
Lågtempererad hjortytterfilé serveras med puré på rotselleri & äpple, grönkål, steklök & rosenkål samt kalvbräss & rödvinssås med äpple
Ostar
Tre sorters mogna dessertostar serveras med
Parkners marmelad & fröknäcke
Dessert
Crème caramel serveras med myltade hjortron, lättvispad grädde & rostad mandel
Eldad bakad vit chokladkräm serveras med citrussallad, granatäpple, citronsorbet & knäckflarn
Mörk chokladkräm med tonkaböna, stjärnanis & kanel serveras med syltade havtorn, maräng & salta chokladsmulor
Priser
Från 12 personer:
3-rätters 1255 kr/ kuvert,
4-rätters 1435 kr/ kuvert
Från 10 personer:
3-rätters 1545 kr/ kuvert,
4-rätters 1725 kr/ kuvert
Från 8 personer:
3-rätters 1845 kr/ kuvert,
4-rätters 2025 kr/ kuvert
Från 6 personer:
3-rätters 2085 kr/ kuvert,
4-rätters 2265 Kr/ kuvert
Från 4 personer:
3-rätters 2700 kr/ kuvert,
4-rätters 2885 Kr/ kuvert
2 personer:
3-rätters 4000 kr/ kuvert,
4-rätters 4195 Kr/ kuvert
Tre sorters snittar kan beställas för 150 kr/ pers.
Barn t.o.m. 12 år: halva priset alt. barnmeny.
Ska ni ha en större trädgårdsfest och vill hyra en kock som lagar maten?
Vi tar i säsong med vår stora oljefatsgrill eller paellapanna och lagar mat hemma i er trädgård eller på företagets parkeringsplats. Självklart skräddarsyr vi menyn till just er fest men här följer ett exempel. Minsta antal för beställning är 30 personer. Vill ni även hyra serveringspersonal så kostar det 495kr/h.
Grillbuffé (i säsong)
595 kr/person inkl kock på plats
Från grillen:
Laxfilé med grillad citron
Svensk flankstek (el. liknande)
Glaserad kycklingfilé
Helgrillade säsongsgrönsaker
Sides:
Färskpotatis med ramslök & färska bönor
Marinerade grönsaker & oliver
Melon, fetaost, tomat & rödlök
Skördesallad
Parmesan- & tryffelkräm
Hummus
Surdegsbröd & smör
Tre sorters dessertost & Parkners marmelad