Recept och tips

Nya smaker och fräscha idéer

Moules Marinieres

Moules recept

Moules Marinieres med fänkål, grädde och champagne

4 personer som förrätt. Denna rätt kan även göras som varmrätt, då dubblas receptet.

2 nät blåmusslor
3 msk olivolja
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 dl champagne/vitt vin
2 dl vispgrädde
1 bunt persilja
salt och peppar

(2 kg musslor är högt räknat för en förrätt men man får räkna med att en del slängs.)

Skrubba och skölj musslorna och ansa bort ”skägget” ordentligt. Släng trasiga
musslor och musslor som inte sluter sig av att knacka dem i bänken.
Finhacka lök, vitlök och fänkål och fräs mjukt i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt
champagne/vitt vin och grädde och låt detta koka upp. Tillsätt då musslorna, sätt på
ett lock och låt koka ca 3 minuter tills musslorna har öppnat sig. Salta och peppra,
toppa med en skvätt champagne och vänd runt.
Släng de musslor som inte har öppnat sig. Hacka persiljan och strö över musslorna.
Servera med vitt bröd.

Moules Recept

Kommentera

Catering

som det passar dig

Hyr kocken

Hyr hem kocken till dig!

Beställ maten

Beställ kompletta menyer

Viner

Prova utsökta viner

Stäng meny